Wednesday, December 28, 2011

kawen...sebulan je lg...

lama bebenornye x update blog...habuk dh kna sapu guna vacuum...

tersangt bz...kerja from 8a.m to 12pm...


Dear Husband,


I will cook....
I will clean.....
I will shop......
I will be the best wife, ever, InsyaAllah.
I will dress up for you.....
I will maintain my appearance for you....
I will make sure to be the best wife I can be, InsyaAllah..
I will have children with you & I will raise them to be the best they can be....
I will be the best mother, InsyaAllah..
All this - as long as you promise me one thing

♥ Help me, accompany me in getting to Jannah! ♥(^_^)

(copy from another blog)

ya Allah...semoga aku mampu mjdi isteri y solehah buat bakal suamiku dan ibu mithali utk anak2ku nanti...

tinggal sebulan je lg...status hidupku akn brubah...shbt2...yakinlah pdku... ramai y ckp, betul ke ni nk kawen? mcm blum ready je? huhu..tension rasanye... masih blum lyakkah utkku bina baitul muslim? msih blum mtgkah diriku di usia 23thun utk jd seorg isteri...my family pun sama...asyik2 ckp, btul ke nk kawen ni...xtau la nk ckp mcmmana...

mungkin coz byk maen2 kot...hehe...

ready? huhu...smmgnya sbenar-benarnya msih blum...but, i will try...

tgjwb? ya Allah...sungguh besar tgjwb itu...utk jga suami n kluarga...lbh besar dri jga company sndiri y ada 8org pkrja...

jd ibu? msti lah tersgt blum ready...tp kalau dh ad rzeki nanti, Alhamdulillah...

berkorban? sama2 perlu bkorban n btolak ansur...aku mgkin msih perlu brada d dungun utk 2,3 thun lg...to settle my study n business...bakal suami terlalu byk komitmen d k.trg...itu perkara y perlu difahami...prkahwinan ats dasar perjuangan dan utk meneruskn pjuangan...

utk bakal suami ku...bimbinglah aku ke jln y benar...

Sunday, September 4, 2011

ALHAMDULILLAH... SALAM AIDILFITRI 1432H

Alhamdulillah, maha suci Allah y maha besar memberi kesempatan untuk hambaMu yang lemah lg hina ini menyambut hari kemenangan.

syukur keatas rahmatmu yang masih memberi nikmat Islam dan Iman kepadaku. bersyukur jua keatasMu kerana diberi kesempatan untuk menyambut lebaran bersama insan2 tersayang.. ma, abah, serta keluarga yang lain.

Al-Fatihah dan takziah untuk sahabatku Farahanim y kehilangan ibu tersayang beberapa hari sebelum Syawal, juga kepada hajar hasni y juga kehilangan ibu tercinta beberapa hari selepas Aidilfitri. semoga roh mereka ditempatkan bersama org2 beriman.

ku harap masih sempat untuk berbakti kepada kedua ibu bapaku...

YA ALLAH...
AMPUNILAH DOSA-DOSAKU
DOSA KEDUA IBU BAPAKU
DOSA AHLI KELUARGAKU
DOSA SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT
HANYA PADAMU AKU MEMINTA
Y MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG
Y MAHA PENGAMPUN...

Tuesday, May 24, 2011

misi international business - thailand

salam.
minggu lepas seminggu berada di kelantan berulang alik ke thailand- takbai n golok. wpun msuk tnpa pasport.g naik bot je...alhamdulillah misinye telah selesai... kering jugak poket bershopping kt sana...

minggu lepas, jd mcm robot rasanya...

dari dungun ke KB pastu balik dungun amik jubah konvo. pastu g tok bali untuk kursus tunas mekar. kul 4 pg esok nye ke dungun untuk konvo. pastu, ke tok bali semula sambung kursus. abis kursus, ke bachok-umah c'ngoh kt pantai senok. pastu ke tumpat umah k.yah. esoknye ke rantau panjang n terus ke golok. lusanye plak ke pgkln kubor g mancing umah k.asma n petangnye ke takbai thailand. g makan mee chambol... esoknye plak ke golok lagi...amik barang y dipesan temboh hari... memberanikan diri pergi berdua tanpa pemandu pelancong...berkomunikasi dalam bahasa melayu vs siam... dua-dua x paham... hahaha...mintak khdmat translator plak... alhamdulillah.. semua setel n terus memecut ke jerteh... jumpa parent tersayang kejap. n terus memecut ke k.trg untuk smpai sblum pkul 5 disana... alhamdulillah misi berjaya... dan smpai di dungun...

Monday, May 9, 2011

kenangan terindah VILLA JANNAH

video

salam...

seminggu bercuti, alhamdulillah ada masa utk menyapu hapuk dalam blog ni...
alhamdulillah...3 minggu lepas, dah selesai satu event y penuh bermakna...

tertengok video y k.ufa buat...terkenang memori lama...wpun tukang buatnya dah jd milik en.mad...huhu...

VJ yang sgt bermakna...mengajar segala erti persahabatan...dikala susah n senang dilalui bersama...

Thursday, April 21, 2011

jalan-jalan to shah alam...

salam.

alhamdulillah...
sempat jgk mencuri masa utk ke shah alam... wpun dh bercuti 3 hari sebelum ni...
nasib baik ada alasan kukuh utk melepaskan diri...walaupun dh jd bos, kna jgk bg alasan nk cuti kt pekerja...hehe...itu semua tgjawab...

pukul 9.30mlm baru g cari tiket...nasib baik ada... thanks to k.mun tlg amik kt bustop. k.didy, sory bukan x nk gtau nk dtg...saje nk wt suprise...

gembira sgt dpt jumpa sahabat2... islahians... k.didy, k.mun, k.is, k.has, kome,k.yani, k.habsah, sarah, faza, amal,.k.ida,k.syida...

jumpa my adik...ain,fana,sarah...

dapat melihat keserabutan sahabat2...ada y nk present fyp...antar report fyp...siapkan project...ada jgk y study last minit for tomorrow paper...

sempat juga menculik sorg warga islahians ke dungun...hehe...jgn jeles... td g anta brg ke k.trg... sempat singgah kt radix fried chicken (RFC)...ada org blnja aiskream...

hari ni DFC cuti... tp kna handle jdmart...fuh...penat jgak handle fotostat... don't worry pekerja jdmart sume... if somebody can achieve the target to 1.5k per day, i will pay to u all xtra bonus...that's my promise k...

thanks a lot to my friends, my workers that support my business...

Friday, April 8, 2011

cuti...

Alhamdulillah... akhirnya dapat jgak bercuti selama 3hari after 42hari bekerja tanpa cuti... pada hari ke 42, perasaan nak bercuti dan nak balik kampung menggelojok x tertahan lagi.... kami tutup order pada jam9.30 malam...awal... tp hari yang sangat memenatkan...sampai ada order yang x dapat ditunaikan...

perasaan nak balik kg y x dapat nak tahan, pukul 2 pagi kami bertolak balik... haha... nasib baik balik ngan abang...so, xpayah drive...tido je kt blkg..

bla dh habis cuti ni...rasa malas plak nak kerja... argh... perjuangan perlu diteruskan... dengan pertambahan pekerja, darul falah corner n de fresh corner n jdmart dapat berjalan dengan sempurna... Alhamdulillah...

minggu depan cuti lagi....hehe

Thursday, March 10, 2011

new plan... DARUL FALAH RESTAURANT...

Alhamdulillah...setelah bertungkus lumus, akhirnya darul falah corner mula mendapat tempat dan mampu bersaing...cuba untuk memberikan service yang terbaik kepada para pelanggan...

plan terbaru, untuk membuka darul falah restaurant...restoran nasi arab...tp chef nye x jumpa lg...tengah kumpul dana... semoga berjaya...insyaallah sebelum 2012...

doakan kejayaan kami...

Thursday, March 3, 2011

DARUL FALAH CORNER

Asalamualaikum...

masa berlari begitu pantas... lama sungguh x menerjah blog ini...

Alhamdulillah.. darul falah corner telah mula beroperasi 21 feb 2011.

terima kasih kepada ahli keluarga, sahabat2 yang memberi sokongan kepada kami...